Ohjeita retkisoutajille

Reitti
Retkisoutu soudetaan Partalansaaren ympäri (n. 70 km) karttaan merkityn reitin mukaisesti vastapäivään. Lähdöt lauantaiaamuna: pienveneet, erikoisveneet ja kanootit (kajakit) klo 9.30 ja kirkkoveneet klo 10.00 soutustadionilta. Veneet ja retkeilijät yöpyvät Kietävälän lossin Partalansaaren puoleisessa maastossa, jonne pääsee myös huoltoautoilla Hakovirran kautta. HUOM. SULKAVA-SEURAN OMA RANTAUTUMIS- JA HUOLTOALUE, Varviranta, sijaitsee ENNEN KIETÄVÄLÄN LOSSIA. Tulo Kietävälään lauantaina noin klo 14.00-18.00. Lähtö Kietävälästä sunnuntaiaamuina klo 8.00. Tulo maaliin soutustadionille klo 12.00 eteenpäin, kuitenkin viimeistään mielellään klo 15.00.

Huolto
Mukana seuraa 3-4 huoltovenettä (OP-TURVAVENE). Ruokailu Kietävälässä  Varvirannassa lauantaina klo 14.00 alkaen ja sunnuntaina soutustadionilla klo 12.00-16.30. Ruokailut on merkitty soutajille jaettaviin rannekkeisiin,  jotka venekunta saa ennen soudun alkua kisakansliaan ilmoittautuessa. Lauantaina kahvipaikka Varmavirralla Partalansaaren puoleisella rannalla klo 11.00-14.00. Sunnuntaina kahvipaikka Kartussa Partalansaarella klo 9.00-12.00.

Aamupala Kietävälässä Varviranassa sunnuntaina klo 6.30-9.00.  Lauantaina klo 6.30-9.00 mahdollisuus maksulliseen aamupalaan Soutustadionilla.

Yöpyminen
Osallistumismaksu sisältää oikeuden telttapaikkaan Sulkava-seuran omistamalla alueella retkisoudun yöpymispaikassa Kietävälän Varvirannassa. Yksityisten maanomistajien alueella yöpyvien ja rantautuvien tulee sopia asiasta ko. maanomistajan kanssa.

Varusteet
Lauantaina soutustadionille jätetyt varusteet kuljetetaan Kietävälään kuomullilsella peräkärryllä. Sunnuntaina auto hakee varusteet Kietävälästä ja tuo varusteet soutustadionille. Varusteet pyydetään merkitsemään nimellä.

Veneet
Veneet varustetaan numeroin lähdössä. Veneen numerokyltti luovutetaan soudun jälkeen kisakansliaan, jolloin myös saadaan kunniakirjat ja mitalit. Ilman numerokylttiä ei kunniakirjoja ja mitaleja jaeta.

Saunat
Lauantaina saunat Kietävälässä klo 21.00 saakka.  Perjantaina ja sunnuntaina miesten sauna liikuntahallilla ja naisten sauna kunnantalon alakerrassa.

Vastuu
Järjestäjillä on vastuuvakuutus, mutta jokainen osallistuu retkelle omalla vastuullaan. Järjestäjillä on oikeus kieltää alkoholin vaikutuksen alaisena olevan venekunnan miehistön osallistumista soutuun.

Kunniakirjat ja mitalit
Luovutetaan kisakansliasta soutustadionilta veneen numerokylttiä vastaan pakattuna venekunnittain yhteen. Ilman numerokylttiä ei kunniakirjoja ja mitaleja jaeta. Samoin luovutetaan arvontapalkinnot.

Avunpyyntömerkit
Avunpyyntö on poikittainen airo ylhäällä käsien varassa ylös ja alas liikuttaen. Muista hyvä ohje: Vain YKSI kerrallaan liikkuu veneessä ja hänkin mieluummin matalana. Veneen kaatuessa pysy kiinni kelluvassa veneessä. Älä lähde uimaan rantaan. Myrskyn yllättäessä rantaudu ja odota myrskyn ohimenoa.

Jakomateriaalit
Reittikartta sekä soutajarannekkeet (sisältäen osallistumismaksuun kuuluvat ruokailut Varvirannassa ja Soutustadionilla).  Rannekkeella on ilmainen sisäänpääsy soutustadionin iltaohjelmaan perjantaina ja lauantaina.

Ohjelma
Varvirannassa tanssimusiikkia la klo 20.00-00.30 sekä karaokea pe-la klo 20.00-00.30.

VARVIRANNAN ALUEELLA HILJAISUUS JOKA YÖ KLO 01.00-06.00! ÄLÄ HEITÄ ROSKIA VETEEN – Yöpymispaikalla ja maalialueella jäteastiat.