Ohjeita retkisoutajille

Reitti

Retkisoutu soudetaan Partalansaaren ympäri (n. 70 km) karttaan merkityn reitin mukaisesti vastapäivään. Lähdöt torstaiaamuna pienveneet ja kanootit (kajakit) klo 10.00 ja kirkkoveneet klo 10.30, lauantaiaamuna pienveneet, erikoisveneet ja kanootit (kajakit) klo 9.30 ja kirkkoveneet klo 10.00 soutustadionilta. Veneet ja retkeilijät yöpyvät Kietävälän lossin Partalansaaren puoleisessa maastossa, jonne pääsee myös huoltoautoilla Hakovirran kautta. HUOM. SULKAVA-SEURAN OMA RANTAUTUMIS- JA HUOLTOALUE, Varviranta, sijaitsee ENNEN KIETÄVÄLÄN LOSSIA. Tulo Kietävälään torstaina noin klo 15.30 ja lauantaina noin klo 14.00-18.00. Lähdöt Kietävälästä perjantai- ja sunnuntaiaamuina klo 8.00. Tulo maaliin soutustadionille klo 12.00 eteenpäin, kuitenkin viimeistään mielellään klo 15.00.

Huolto

Mukana seuraa 3-4 huoltovenettä (OP-TURVAVENE). Ruokailu Kietävälässä  Varvirannassa torstaina klo 15.30-18.00 ja lauantaina klo 14.00 alkaen, perjantaina soutustadionilla klo 12.00 alkaen ja sunnuntaina soutustadionilla klo 12.00-16.30. Ruokailut on merkitty soutajille jaettaviin rannekkeisiin,  jotka venekunta saa ennen soudun alkua kisakansliaan ilmoittautuessa. Torstaina ja lauantaina kahvipaikka Varmavirralla Partalansaaren puoleisella rannalla torstaina klo 12.30-14.00 ja lauantaina klo 11.00-14.00.  Perjantaina ja sunnuntaina kahvipaikka Kartussa Partalansaarella perjantaina klo 9.00-11.00, sunnuntaina klo 9.00-12.00.

Aamupala Kietävälässä Varviranassa perjantaina ja sunnuntaina klo 6.30-9.00. Torstaina klo 8.00-12.00 ja lauantaina klo 6.30-9.00 mahdollisuus maksulliseen aamupalaan Soutustadionilla.

Yöpyminen

Osallistumismaksu sisältää oikeuden telttapaikkaan Sulkava-seuran omistamalla alueella retkisoudun yöpymispaikassa Kietävälän Varvirannassa. Yksityisten maanomistajien alueella yöpyvien ja rantautuvien tulee sopia asiasta ko. maanomistajan kanssa.

Varusteet

Torstaina ja lauantaina soutustadionille jätetyt varusteet kuljetetaan Kietävälään katetulla peräkärryllä. Perjantaina ja sunnuntaina auto hakee varusteet Kietävälästä. Perjantaina ja sunnuntaina varusteet voi noutaa soutustadionilta. Varusteet pyydetään merkitsemään nimellä.

Veneet

Veneet varustetaan numeroin lähdössä. Veneen numerokyltti luovutetaan soudun jälkeen kisakansliaan, jolloin myös saadaan kunniakirjat ja mitalit. Ilman numerokylttiä ei kunniakirjoja ja mitaleja jaeta.

Saunat

Torstaina ja lauantaina saunat Kietävälässä klo 21.00 saakka.  Perjantaina ja sunnuntaina miesten sauna liikuntahallilla ja pyöräsaunat Alinanniemessä ja naisten sauna kunnantalon alakerrassa.

Vastuu

Järjestäjillä on vastuuvakuutus, mutta jokainen osallistuu retkelle omalla vastuullaan. Järjestäjillä on oikeus kieltää alkoholin vaikutuksen alaisena olevan venekunnan miehistön osallistumista soutuun.

Kunniakirjat ja mitalit

Luovutetaan kisakansliasta soutustadionilta veneen numerokylttiä vastaan pakattuna venekunnittain yhteen. Ilman numerokylttiä ei kunniakirjoja ja mitaleja jaeta. Samoin luovutetaan arvontapalkinnot.

Avunpyyntömerkit

Avunpyyntö on poikittainen airo ylhäällä käsien varassa ylös ja alas liikuttaen. Muista hyvä ohje: Vain YKSI kerrallaan liikkuu veneessä ja hänkin mieluummin matalana. Veneen kaatuessa pysy kiinni kelluvassa veneessä. Älä lähde uimaan rantaan. Myrskyn yllättäessä rantaudu ja odota myrskyn ohimenoa.

Jakomateriaalit

Reittikartta sekä soutajarannekkeet (sisältäen osallistumismaksuun kuuluvat ruokailut Varvirannassa ja Soutustadionilla). 

Varvirannassa tanssimusiikkia to-la klo 20.00-00.30 sekä karaokea ke-la klo 20.00-00.30.

VARVIRANNAN ALUEELLA HILJAISUUS JOKA YÖ KLO 01.00-06.00! ÄLÄ HEITÄ ROSKIA VETEEN – Yöpymispaikalla ja maalialueella jäteastiat.