Sulkavan Suursoutujen idean isän ja ensimmäisten soutujen palkintoveneen lahjoittajan, edesmenneen venemestari Kauko Miettisen sekä hänen edesmenneen puolisonsa Anna-Liisa Miettisen perikunta ja Suursoudut järjestävä Sulkava-seura r.y. ovat perustaneet Kauko ja Anna-Liisa Miettisen souturahaston. Rahastosta jaetaan stipendi tai stipendejä vuosittaisten valintojen ja päätösten perusteella. Huomionosoitukset pyritään jakamaan Suursouduissa.

Stipendipäätökset tekee raati, johon kuuluu edustajia sekä Kauko ja Anna-Liisa Miettisen perikunnasta että Sulkava-seurasta. Stipendirahastoa kartutetaan jatkuvasti ja sinne voivat tehdä lahjoituksia kaikki halukkaat. Tilinumero on: Kauko ja Anna-Liisa Miettisen souturahasto FI9354 3704 6091 1052.

Stipendistien valinnassa noudatetaan seuraavia Kauko Miettiselle tärkeitä asioita:
– Soutukulttuurin ja puuveneperinteen vaaliminen
– Suursoutujen kehittäminen
– Suursoutujen turvallisuus
– Paikallisten yrittäjien näkyminen
– Soutajien määrän turvaaminen
– Pitkäjänteinen työ unelman eteen

Stipendin saaja voi olla henkilö, useampi henkilö, teko, taho, yhteisö tms.


VUODEN 2019 STIPENDIRAHASTON TUET:

Alle 23-vuotiaat soutavat ilmaiseksi

Kauko ja Anna-Liisa Miettisen souturahasto tukee alle 23-vuotiaita soutajia, jotka osallistuvat Suursoutuihin 60 km:n matkalla. Kyseiset soutajat  saavat Suursouduissa oikeuden osallistua ilmaiseksi. Ensi kesänä kaikki alle 23-vuotiaat 60 tai 70 km soutavat voivat osallistua ilmaiseksi sarjasta riippumatta.

Kyseiset kriteerit täyttävät nuoret soutajat ilmoittautuvat osanottomaksua maksamatta kisaan normaalisti. Ilmoittautumiskaavakkeessa kirjoitetaan maksukohtaan sana ”nuori”. Oma syntymävuosi täydennetään myös muiden tietojen tavoin asianomaiseen paikkaan. Lue lisää täältä