Liveseurantaa souduissa

Kohta mennään!

Tänä vuonna yleisö voi seurata soutuja GPS-seurannan lisäksi myös streemin välityksellä perjantaina ja lauantaina. Streemi lähetetään Hirviniemestä, joten voit seurata reaaliajassa, kun soutajat ohittavat paikan. Laitamme linkit lähetyksiin huomenna torstaina soutujen Facebook-sivuille.

Sulkavan Suursoutujen koronainfo ja toimintasuunnitelma

Sulkavan Suursoudut noudattaa annettuja viranomaisten suosituksia koskien turvavälejä sekä henkilökohtaisten suojavälineiden käyttöä. Tapahtuma-alue on riittävän laaja, että alueella pystytään yleisesti noudattamaan suositeltuja turvavälejä.

Käymme aktiivista keskustelua paikallis- ja alueviranomaisten kanssa, jotta tapahtuma voidaan järjestää turvallisesti koronatilanteesta huolimatta.

Tavoitteenamme on järjestää turvallinen tapahtuma kaikille osallistujille sekä tapahtuman aikana työskentelevälle henkilökunnalle. Kunnioitathan kaikkia osallistujia ja henkilökunnan jäseniä huolehtimalla turvaväleistä ja hengityssuojainten käytöstä. Kiitos jo etukäteen.

Osallistuthan Sulkavan Suursoutuihin terveenä

Jos olet sairas, jää kotiin, älä tule tapahtuma-alueelle. Ilmoittautuminen voidaan siirtää veloituksetta seuraavalle vuodelle.

Yleiset toimintaohjeet

Saapuessasi tapahtuma-alueelle ja ilmoittautumiseen, käytä käsidesiä ja noudata Sulkavan Suursoutujen henkilökunnan ohjeita ja suositeltuja turvavälejä.

Tapahtuma-alueella on ilmoittautumispisteet sarjoittain. Vain yksi joukkueesta/soutaja tulee tekemään ilmoittautumisen ilmoittautumispisteellä, jotta voimme säilyttää turvavälit.

Tapahtuma-alueelta ja kaikilta ilmoittautumispisteiltä löytyy käsidesiä.

Ulkotiloissa ei tarvitse käyttää hengityssuojainta, jos epidemiatilanne muuttuu tiedotetaan siitä erikseen. Sisätiloissa suositellaan hengityssuojainten käyttöä. Alueille on varattu riittävästi roskiksia. Saimaaseen ei saa heittää hengityssuojaimia.

Pesu- ja pukeutumistiloissa noudatetaan ja valvotaan kokoontumisrajoitusten mukaisia henkilömääriä ja pääsyä tiloihin rajoitetaan tarvittaessa.

Tapahtuma-alueilta löytyvillä erikseen rajatuilla ravintola-alueilla noudatetaan ravintoloiden koronarajoitusten mukaisia asiakasmääriä ja turvavälejä.

 

Lähtö/Maali

Soutustadion: Älä jää parveilemaan veneen luo, mahdollista turvavälit.

Hakovirta: Mene laiturille vasta siirtyessäsi veneeseen. Älä jää parveilemaan laiturille turhaan. Laiturille vain soutajat.

Varviranta: Alue on laaja, voit halutessasi pitää turvavälin muihin osallistujiin.  Älä jää parveilemaan laiturille kun tulet laiturille/lähdet pois.

Maskottikilpailu on päättynyt

Ehdotuksia soutujen maskotiksi tuli useita ja kaikki olivat omalla tavallaan hyviä ja hauskoja. Kiitos niistä kaikille osallistuneille. Tällä kertaa emme kuitenkaan löytäneet kilpailuehdotuksista sellaista tuotetta, jota olisimme lähteneet työstämään eteenpäin.

Kauko ja Anna-Liisa Miettisen souturahasto tukee osallistumista tänäkin vuonna

VUODEN 2021 STIPENDIRAHASTON TUET:

Alle 23-vuotiaat soutavat ilmaiseksi

Kauko ja Anna-Liisa Miettisen souturahasto tukee alle 23-vuotiaita soutajia, jotka osallistuvat Suursoutuihin 60 km:n matkalla. Kyseiset soutajat  saavat Suursouduissa oikeuden osallistua ilmaiseksi. Kaikki vuonna 1998 syntyneet tai alle 23-vuotiaat 30,  60 tai 70 km soutavat voivat osallistua ilmaiseksi sarjasta riippumatta.

Kyseiset kriteerit täyttävät nuoret soutajat ilmoittautuvat osanottomaksua maksamatta kisaan normaalisti. Ilmoittautumiskaavakkeessa kirjoitetaan maksukohtaan sana ”nuori”. Oma syntymävuosi täydennetään myös muiden tietojen tavoin asianomaiseen paikkaan.

Kirkkoveneiden perämies puoleen hintaan

Kirkkoveneiden perämiehet puoleen hintaan Kirkkoveneiden perämiehet voivat osallistua puoleen
hintaan Kauko ja Anna-Liisa Miettisen souturahaston tuella.

Lue lisää täältä

Osanottajaluetteloa ei paineta tänä vuonna

Tänä vuonna ei osallistumisluetteloa paineta lainkaan vaan kaikki nimet tulevat näkyviin www-sivuille juhannusviikolla ja siitä eteenpäin sitä mukaan kun ilmoittautuu. Toivomme, että osallistujalistat tulisi meille juhannukseen mennessä.

Emme myöskään tee tänä vuonna tuloslehteä. Tulokset päivittyvät reaaliaikaisesti www-sivuille, josta tilannetta voi seurata.

Sulkavan Suursoutujen suojelija Tero Tiitun terveiset

Sain soutukärpäsen pureman vuonna 2005, kun osallistuimme Suursoutuihin hengennostatusmielessä salibandymaajoukkueen kanssa. Siitä lähtien reissu Sulkavalle ja soutaminen Partalansaaren ympäri ovat muodostaneet minulle jokakesäisen kohokohdan. Tapahtuma on jäänyt väliin vain muutamia kertoja, viimeksi luonnollisesti koronapandemian vuoksi vuonna 2020. Itselleni Suursoudut merkitsee liikunnallista seikkailua hyvän ystävän kanssa, aina yhtä puhuttelevia Saimaan maisemia sekä leppoista perisuomalaista tunnelmointia muiden osallistujien ja talkoolaisten kanssa. Maaliin pääsy vaatii tottakai hieman ponnistelua, mutta Sulkavalla omana tapanamme ei ole puristaa airoa yhtä tiukasti kuin mailaa salibandykentillä.

Tarkoitukseni oli toimia vuoden 2020 Suursoutujen suojelijana, mutta koska tapahtumaa ei päästy tuolloin lopulta järjestämään, sain kunnian olla vastaavassa roolissa vielä vuonna 2021.
Suursoutujen hienouden voi oivaltaa täysimääräisesti vasta kokemalla sen itse – tämän kaikki soutukonkarit hyvin tietävätkin. Kannustaisinkin siis erityisesti ensikertalaisia lähtemään mukaan
Suursoutuihin ennakkoluulottomasti. Kaikille liikunnasta ja luonnosta nauttiville löytyy sopiva osallistumistapa: matkoja on tarjolla eri kellonaikoihin, eri pituuksilla sekä erikokoisille seurueille.
Vaikka tapahtumassa on runsaasti osallistujia, kunkin oma suoritus tapahtuu kokonaisuudessaan omassa veneessä, omassa soutuseurueessa ja tietenkin ulkona. Haluan toivottaa kaikille
tämän esitteen lukijoille terveyttä ja liikunnan iloa – toivottavasti näemme Sulkavalla heinäkuussa!

Tero Tiitu
Sulkavan Suursoutujen suojelija