Sulkavan Suursoutujen idean isän ja ensimmäisten soutujen palkintoveneen lahjoittajan, edesmenneen venemestari Kauko Miettisen sekä hänen edesmenneen puolisonsa Anna-Liisa Miettisen perikunta ja Suursoudut järjestävä Sulkava-seura r.y. ovat perustaneet Kauko ja Anna-Liisa Miettisen souturahaston. Rahastosta jaetaan stipendi tai stipendejä vuosittaisten valintojen ja päätösten perusteella. Huomionosoitukset pyritään jakamaan Suursouduissa.

Stipendipäätökset tekee raati, johon kuuluu edustajia sekä Kauko ja Anna-Liisa Miettisen perikunnasta että Sulkava-seurasta. Stipendirahastoa kartutetaan jatkuvasti ja sinne voivat tehdä lahjoituksia kaikki halukkaat. Tilinumero on: Kauko ja Anna-Liisa Miettisen souturahasto FI9354 3704 6091 1052.

Stipendistien valinnassa noudatetaan seuraavia Kauko Miettiselle tärkeitä asioita:
– Soutukulttuurin ja puuveneperinteen vaaliminen
– Suursoutujen kehittäminen
– Suursoutujen turvallisuus
– Paikallisten yrittäjien näkyminen
– Soutajien määrän turvaaminen
– Pitkäjänteinen työ unelman eteen

Stipendin saaja voi olla henkilö, useampi henkilö, teko, taho, yhteisö tms.


VUODEN 2023 STIPENDIRAHASTON TUET:

Alle 23-vuotiaat soutavat ilmaiseksi
Kauko ja Anna-Liisa Miettisen souturahasto tukee alle 23-vuotiaita soutajia. Kyseiset soutajat  saavat Suursouduissa oikeuden osallistua ilmaiseksi. Kaikki vuonna 2000 syntyneet tai alle 23-vuotiaat voivat osallistua ilmaiseksi sarjasta riippumatta.

Kyseiset kriteerit täyttävät nuoret soutajat ilmoittautuvat osanottomaksua maksamatta kisaan normaalisti. Ilmoittautumiskaavakkeessa kirjoitetaan maksukohtaan sana ”nuori”. Oma syntymävuosi täydennetään myös muiden tietojen tavoin asianomaiseen paikkaan.