Usein kysytyt kysymykset

Täältä löydät vastauksia usein esitettyihin kysymyksiin.

ILMOITTAUTUMINEN
Miten ilmoittaudun mukaan?
Mikäli Ilmoittautuminen tapahtuu täällä
Mistä tiedän oman sarjani, johon ilmoittautua?

Mikäli olet epävarma omasta sarjastasi, niin ole yhteydessä soututoimistoon.
Venevaihtoehtoja ovat yksinsoutuvene, vuorosoutuvene (toinen soutaa, toinen meloo), parisoutuvene (molemmat soutaa), kirkkovene (14 soutajaa ja perämies).
Kirkkovenejoukkueen sarjan valinta:
Avoin sarja: Avoimen sarjan soutajista miehiä voi olla enemmän kuin seitsemän.
Seka sarja:  Sekasarjajoukkueen soutajista miehiä saa olla enintään seitsemän. Sekajoukkueen perämies voi olla mies tai nainen.
Naiset: Joukkue koostuu kokonaisuudessaan naisista. Perämies voi olla mies.
Mitä osallistuminen maksaa?
Kilpasarja
58 € / henk. 31.12.2019 saakka
63 € / henk. 1.1.-31.5.2020
73 € / henk. 1.6.2020 jälkeen
Retkisarja
70 € / henk. 31.12.2019 saakka
78 € henk. 1.1.-31.5.2020
88 €/henk. 1.6.2020 jälkeen
Mitä osallistumismaksuun sisältyy?
Kilpasarja:
Osanottomaksuun sisältyy järjestäjien vastuuvakuutus, osanottajaluettelo, ruokailu, saunominen, mitali, kunniakirja, tuloslehti sekä linja-autokuljetus Sulkavan kirkonkylästä Hakovirralle.
Retkisarja:
Osanottomaksuun sisältyy järjestäjien vastuuvakuutus, osanottajaluettelo, ruokailut yöpymispaikalla ja maalipaikalla, aamupala, molempina päivinä kahvit reitin puolivälissä, saunomiset molempina päivinä, mitali, kunniakirja, tuloslehti sekä varusteiden kuljetukset soutustadionilta yöpymispaikalle Varvirantaan ja takaisin soutustadionille. Lisäksi retkisoudun osallistumismaksuun sisältyy oikeus telttapaikkaan Sulkava-seuran omistamalla alueella retkisoutajien yöpymispaikassa Varvirannassa.
Yksityisten maanomistajien alueella yöpyvien ja rantautuvien tulee sopia asiasta ko. maanomistajien kanssa.
Miten voin maksaa ilmoittautumisen?
Tarkista osallistumismaksun määrä (riippuu ajankohdasta). Maksa osallistumismaksu Suursoutujen tilille:  Sulkavan OP FI51 5437 0440 0037 49, Saaja: Sulkavan Suursoudut. Kirjoita “Viesti” osioon: Kirkkovenesarjoissa  joukkueesi nimi / lähtö (esim. SOUTUNEUVOKSET / LA AVOIN). Pienvenesarjoissa, erikoisveneissä ja kanooteissa   osanottajien nimi / nimet ja lähtö (esim. MATTI MEIKÄLÄINEN / YKSINSOUTU M40 tai MATTI MEIKÄLÄINEN, MAIJA MEIKÄLÄINEN / PARISOUTU SEKASARJA).
Haluan maksaa liikuntaseteleillä, miten toimin?
Ilmoittaudu normaalisti ja kirjoita lisätietoja kohtaan, että haluat maksaa osallistumisen liikuntaseteleillä. Postita setelit osoitteeseen: Sulkavan Suursoudut, PL 45, 58701 Sulkava.
Haluan maksaa liikuntaseteleillä, mutta setelini eivät riitä laskun summaan, miten toimin?
Ilmoittaudu normaalisti ja kirjoita lisätietoja kohtaan, että haluat maksaa osallistumisen osittain liikuntaseteleillä. Kirjoita minkä verran maksat seteleillä. Laita tieto myös pankkisiirtoon, että maksat loppuosan osallistumismaksusta. Postita setelit osoitteeseen: Sulkavan Suursoudut, PL 45, 58701 Sulkava. Maksa loppusumma normaalisti Suursoutujen tilille.
Ilmoittauduin mukaan, mutta en saanut vahvistusta osallistumisesta. Miten toimin?
Mikäli et saa vahvistusta ilmoittautumisesta sähköpostiisi, tarkasta ensin, että olet täyttänyt kaikki kohdat oikein. Ota sen jälkeen yhteyttä soututoimistoon: info@suursoudut.fi.

HYVITYKSET JA PERUUTUKSET
Maksoin osallistumismaksun, mutta en voi osallistua soutuun. Saanko hyvityksen?
Voimme palauttaa maksetun osallistumismaksun, mutta otamme siitä 10 euron toimistomaksun. Voimme myös siirtää osallistumismaksun ensivuodelle.
Sairastuin, enkä voi osallistua. Miten toimin?
Ilmoita asiasta meille mahdollisimman pian. Voimme palauttaa maksetun osallistumismaksun kokonaisuudessaan takaisin lääkärin todistusta vastaan. Muussa tapauksessa otamme siitä 10 euron toimistomaksun. Voimme myös siirtää osallistumismaksun ensivuodelle.
Peruutin osallistumiseni hyvissä ajoin, saanko rahani takaisin?
Voimme palauttaa maksetun osallistumismaksun, mutta otamme siitä 10 euron toimistomaksun.

ENNEN SOUTUA
Mistä saan vuokrattua veneen?
Sulkava seuralla on kirkkoveneitä, joita vuokraamme. Löydät veneistä tietoa täältä. Kannattaa myös selailla aktiivisesti soutupörssiä. Siellä ilmoitetaan myös kirkkoveneitä ja pienveneitä. Pienveneitä voi myös kysyä Heikki Joskittilta. Yhteystiedot: 040 042 8646 ja heikki.joskitt@gmail.com.
Milloin lähtölistat julkaistaan?
Lähtölistat julkaistaan kesäkuun alussa.
Millä perusteella GPS-laitteet jaetaan?
GPS-laitteet jaetaan edellisen vuoden sijoitusten perusteella. Jos olette muuttaneet joukkueen nimeä, muista ilmoittaa siitä soutukansliaan.
Voiko joku toinen hakea numeroni kisakansliasta?
Voi hakea.
Missä lähdöt tapahtuvat?
Kilpasarjan (perjantaina ja lauantaina) lähdöt tapahtuvat Hakovirralta. Retkisoudun lähdöt (torstaina ja lauantaina) tapahtuvat soutustadionilta. Muistathan, että Hakovirralle on non stop -bussikuljetus lähtöaamuina. Maali on molemmissa sarjoissa soutustadionilla.

SOUDUN AIKANA
Miten kaverini voivat seurata kisaa?
Soutua voi seurata GPS-seurannan avulla.
Mitä jos haluan keskeyttää soudun?
Matkan varrella on useita huoltoveneitä, jotka auttavat. Avunpyyntö on poikittainen airo ylhäällä käsien varassa ylös ja alas liikuttaen.
Onko matkan varrella käymälää?
Ei ole.
Onko matkan varrella EA-pistettä?
Retkisoudun yöpymispaikassa on EA-piste.

SOUDUN JÄLKEEN
Mistä ja miten saan soudun jälkeen kunniakirjan ja mitalin?
Kunniakirjan ja mitalin voi hakea kisakansliasta kilpanumeroa vastaan.
Mistä voin kysellä löytötavaroita?
Löytötavaroita voi tiedostella soutujen aikana kisakansliasta soutustadionilta. Mikäli olet ollut mukana retkisoudussa, kannattaa kysellä löytötavaroita myös Varvirannan infopisteestä. Soutujen jälkeen löytötavaroita voi tiedustella soututoimistosta sen aukioloaikoina.
Miten voin antaa palautetta?
Otamme mielellämme palautetta vastaan. Palautetta voi esimerkiksi täältä.

MUUTA
Haluan mukaan soutamaan, mutta joukkueesta uupuu soutajia. Miten toimin?
Mikäli haluat mukaan soutamaan, mutta sinulta puuttuu joukkue tai mikäli taas joukkueestanne uupuu soutajia, molemmissa tapauksissa auttaa soutupörssi. Soutupörssiin pääset täältä.
Miten saavun Sulkavalle?
Sulkavalle kulkee joukkoliikenne viikonloppuisin heikosti. Mikäli saavut paikalle omalla autolla….
Miten pääsen lähtöpaikalle Hakovirralle?
Suosittelemme, että hyppäät ilmaisen bussikuljetuksen kyytiin ja suuntaat lähtöpaikalle. Jos kuitenkin päätät saapua sinne omalla autolla, osoite on Hakovirran silta, Sulkava. Lähtöpaikan välittömässä läheisyydessä on peltoalue, jonne voi jättää auton. Paikalla ei kuitenkaan ole vartiointia.
Mihin voin jättää auton soudun ajaksi?
Lähtöpaikan (sekä Hakovirralla että soutustadionilla) välittömässä läheisyydessä on peltoalue, jonne voi jättää auton. Paikalla ei kuitenkaan ole vartiointia. Molemmat ovat ilmaisia.
Onko retkisoudun yöpymispaikkaan Varvirantaan yleistä kuljetusta kilpailun aikana?
Tänä vuonna (2020) kokeilemme ensimmäisen kerran ilmaista kyyditystä Varvirantaan. Mikäli haluat soudun jälkeen hypätä linja-auton kyytiin, muista ilmoittautua siihen etukäteen. Ilmoittautuminen tapahtuu kisakansliassa.
Miten saan tavarani Varvirantaan ja takaisin soutustadionille?
Tavarat kuljetetaan soutustadionilta Varvirantaan, joten tavaroita ei tarvitse kuljettaa soutuveneessä. Muista merkitä tavaroihisi oma nimesi. Kuomullinen peräkärry sijaitsee soutustadionilla kisakanslian välittömässä läheisyydessä.
Miten majoitus hoidetaan?
Sulkavan Suursoudut ei välitä soutumajoitusta, eikä vastaa siitä. Majoitustoimintaa hoitaa Sulkavan lukion Lumo (koulumajoitus) ja Sulkavan Matkailu ry / Tuula Sorjonen, jonka kautta saa muun muassa mökkejä. Täältä löytyvät heidän yhteystietonsa. Retkisoutajille majoitus tapahtuu Varvirannassa teltoissa ja asuntovaunuissa.