Usein kysytyt kysymykset

Täältä löydät vastauksia usein esitettyihin kysymyksiin.

ILMOITTAUTUMINEN
Miten ilmoittaudun mukaan?
Ilmoittautuminen vuoden 2024 soutuihin avataan loka-marraskuun 2023 aikana.
Mistä tiedän oman sarjani, johon ilmoittautua?

Mikäli olet epävarma omasta sarjastasi, niin ole yhteydessä soututoimistoon.
Venevaihtoehtoja ovat yksinsoutuvene, vuorosoutuvene (toinen soutaa, toinen meloo), parisoutuvene (molemmat soutaa), kirkkovene (14 soutajaa ja perämies).
Kirkkovenejoukkueen sarjan valinta:
Avoin sarja: Avoimen sarjan soutajista miehiä voi olla enemmän kuin seitsemän.
Sekasarja:  Sekasarjajoukkueen soutajista miehiä saa olla enintään seitsemän. Sekajoukkueen perämies voi olla mies tai nainen.
Naiset: Joukkue koostuu kokonaisuudessaan naisista. Perämies voi olla mies.
Mitä osallistuminen maksaa?
Kilpasarja:

65 € / henk. 31.12.2023 saakka
73 € / henk. 1.1.-31.5.2024
79 € / henk. 1.6.2024 jälkeen
Retkisarja:

80 € / henk. 31.12.2023 saakka
85 € henk. 1.1.-31.5.2024
95 €/henk. 1.6.2024 jälkeen
Mitä osallistumismaksuun sisältyy?
Kilpasarja:

Osanottomaksuun sisältyy järjestäjien vastuuvakuutus, ruokailu, saunominen, mitali, kunniakirja sekä linja-autokuljetus Sulkavan kirkonkylästä Hakovirralle. Lisäksi osallistumismaksuun kuuluu ilmainen sisäänpääsy iltaohjelmaan perjantaina ja lauantaina. Muista pitää ranneke mukana!
Retkisarja:
Osanottomaksuun sisältyy järjestäjien vastuuvakuutus, ruokailut yöpymispaikalla ja maalipaikalla, aamupala, molempina päivinä kahvit reitin puolivälissä, saunomiset molempina päivinä, mitali, kunniakirja sekä varusteiden kuljetukset soutustadionilta yöpymispaikalle Varvirantaan ja takaisin soutustadionille. Lisäksi retkisoudun osallistumismaksuun sisältyy oikeus telttapaikkaan Sulkava-seuran omistamalla alueella retkisoutajien yöpymispaikassa Varvirannassa. Yksityisten maanomistajien alueella yöpyvien ja rantautuvien tulee sopia asiasta ko. maanomistajien kanssa.
Lisäksi osallistumismaksuun kuuluu ilmainen sisäänpääsy iltaohjelmaan perjantaina ja lauantaina. Muista pitää ranneke mukana!
Miten voin maksaa ilmoittautumisen?
Tarkista osallistumismaksun määrä (riippuu ajankohdasta). Maksa osallistumismaksu Suursoutujen tilille:  Suursavon Osuuspankki FI51 5437 0440 0037 49, Saaja: Sulkavan Suursoudut. Kirjoita “Viesti” osioon: Kirkkovenesarjoissa  joukkueesi nimi / lähtö (esim. SOUTUNEUVOKSET / LA AVOIN). Pienvenesarjoissa, erikoisveneissä ja kanooteissa   osanottajien nimi / nimet ja lähtö (esim. MATTI MEIKÄLÄINEN / YKSINSOUTU M40 tai MATTI MEIKÄLÄINEN, MAIJA MEIKÄLÄINEN / PARISOUTU SEKASARJA).
Haluan maksaa mobiilimaksulla, miten toimin?
Osallistumismaksun voit maksaa myös seuraavilla: Smartum, Edenred Virike ja Epassi. Toimi yllämainittujen palveluntarjoajien ohjeistuksen mukaan maksaessasi ilmoittautumismaksua ko. palveluissa. Täytä normaalisti ilmoittautumislomake nettisivuillamme ja kerro lisätiedoissa, jos maksat osallistumisen edellä mainituilla.
Haluan maksaa liikuntapassilla, mutta summa ei riitä laskun summaan, miten toimin?
Ilmoittaudu normaalisti ja kirjoita lisätietoja kohtaan, että haluat maksaa osallistumisen osittain liikuntapassilla. Kirjoita minkä verran maksat passilla. Maksa loppusumma normaalisti Suursoutujen tilille. Laita tieto myös pankkisiirtoon, että maksat loppuosan osallistumismaksusta.
Ilmoittauduin mukaan, mutta en saanut vahvistusta osallistumisesta. Miten toimin?
Mikäli et saa vahvistusta ilmoittautumisesta sähköpostiisi, tarkasta ensin, että olet täyttänyt kaikki kohdat oikein. Tarkasta myös roskaposti. Ota sen jälkeen yhteyttä soututoimistoon: info@suursoudut.fi.
Mitä jos tiedoissani on virhe?
Varmista jo ilmoittautumisen yhteydessä, että tiedot, kuten esimerkiksi soutukerta, on oikea. Se helpottaa sekä järjestäjiä että sinua itseäsi. Tiedot siirtyvät järjestelmäämme siinä muodossa, kun ne ilmoittautumisen yhteydessä annetaan. Myös kirjoitusvirheet ja ylimääräiset merkinnät.

HYVITYKSET JA PERUUTUKSET
Maksoin osallistumismaksun, mutta en voi osallistua soutuun.
Maksettuja osallistumismaksuja ei palauteta ilman lääkärintodistusta. Perimme peruutuksesta 10 euron toimistomaksun. Voit siirtäää maksetun osallistumismaksun seuraavalle vuodelle. Mikäli tapahtuma joudutaan perumaan järjestäjistä riippumattomista syistä osallistumismaksun voi siirtää seuraavalle vuodelle. Emme palauta osallistumismaksuja. Sulkavan Suursoudut pidättää oikeuden muutoksiin.
Sairastuin, enkä voi osallistua. Miten toimin?
Ilmoita asiasta meille mahdollisimman pian. Voimme palauttaa maksetun osallistumismaksun kokonaisuudessaan takaisin lääkärin todistusta vastaan. Voimme myös siirtää osallistumismaksun seuraavalle vuodelle.
Peruutin osallistumiseni hyvissä ajoin, saanko rahani takaisin?
Maksettuja osallistumismaksuja ei palauteta, ilman lääkärintodistusta.

ENNEN SOUTUA
Mistä saan vuokrattua veneen?
Sulkava seuralla on kirkkoveneitä, joita vuokraamme. Löydät veneistä tietoa täältä. Kannattaa myös selailla aktiivisesti soutupörssiä. Siellä ilmoitetaan myös kirkkoveneitä ja pienveneitä.
Milloin lähtölistat julkaistaan?
Lähtölistat julkaistaan kesäkuussa.
Millä perusteella GPS-laitteet jaetaan?
GPS-laitteet jaetaan edellisen vuoden sijoitusten perusteella. Jos olette muuttaneet joukkueen nimeä, muista ilmoittaa siitä soutukansliaan.
Voiko joku toinen hakea numeroni kisakansliasta?
Voi hakea.
Missä lähdöt tapahtuvat?
Kilpasarjan (perjantaina ja lauantaina) lähdöt tapahtuvat Hakovirralta. Retkisoudun lähtö  tapahtuu soutustadionilta. Muistathan, että Hakovirralle on non stop -bussikuljetus lähtöaamuina. Maali on molemmissa sarjoissa soutustadionilla.

SOUDUN AIKANA
Miten kaverini voivat seurata kisaa?
Soutua voi seurata GPS-seurannan avulla.
Mitä jos haluan keskeyttää soudun?
Matkan varrella on useita huoltoveneitä, jotka auttavat. Avunpyyntö on poikittainen airo ylhäällä käsien varassa ylös ja alas liikuttaen.
Onko matkan varrella käymälää?
Ei ole.
Onko matkan varrella EA-pistettä?
Retkisoudun yöpymispaikassa, Varvirannassa Kietävälässä, on EA-piste

SOUDUN JÄLKEEN
Mistä ja miten saan soudun jälkeen kunniakirjan ja mitalin?
Kunniakirjan ja mitalin voi hakea kisakansliasta kilpanumeroa vastaan.
Mistä voin kysellä löytötavaroita?
Löytötavaroita voi tiedustella soutujen aikana kisakansliasta soutustadionilta. Mikäli olet ollut mukana retkisoudussa, kannattaa kysellä löytötavaroita myös Varvirannan infopisteestä. Soutujen jälkeen löytötavaroita voi tiedustella soututoimistosta sen aukioloaikoina tai poliisilta.
Miten voin antaa palautetta?
Otamme mielellämme palautetta vastaan. Palautetta voi antaa lähettämällä viestin info@suursoudut.fi.
Miten saan tietää tulokseni?
Lopulliset tulokset ovat nähtävissä  tulokset-sivulla reaaliaikaisesti.

MUUTA
Haluan mukaan soutamaan, mutta joukkueesta uupuu soutajia. Miten toimin?
Mikäli haluat mukaan soutamaan, mutta sinulta puuttuu joukkue tai mikäli taas joukkueestanne uupuu soutajia, molemmissa tapauksissa auttaa soutupörssi. Soutupörssiin pääset täältä.
Miten saavun Sulkavalle?
Lähin juna-asema on Savonlinnassa (40 km) ja toinen Mikkelissä (80km). Sulkavalle kulkee joukkoliikenne viikonloppuisin heikosti. Parhaiten pääset Sulkavalle omalla autolla. Katso myös soutupörssistä mahdollisia kimppakyytejä.
Miten pääsen lähtöpaikalle Hakovirralle?
Suosittelemme, että hyppäät ilmaisen bussikuljetuksen kyytiin ja suuntaat lähtöpaikalle. Kuljetukset lähtevät kunnantalon edestä jatkuvasti pe 7.7. klo 14-17 ja la 8.7. klo 7-10. Paluukuljetukset samaa reittiä niin kauan kun tulijoita riittää. Jos kuitenkin päätät saapua sinne omalla autolla, osoite on Hakovirran silta, Sulkava. Lähtöpaikan välittömässä läheisyydessä on peltoalue, jonne voi jättää auton. Paikalla ei kuitenkaan ole vartiointia.
Mihin voin jättää auton soudun ajaksi?
Lähtöpaikan (sekä Hakovirralla että soutustadionilla) välittömässä läheisyydessä on peltoalue, jonne voi jättää auton. Paikalla ei kuitenkaan ole vartiointia. Molemmat ovat ilmaisia.
Onko retkisoudun yöpymispaikkaan Varvirantaan yleistä kuljetusta kilpailun aikana?
Ei ole.
Miten saan tavarani Varvirantaan ja takaisin soutustadionille?
Tavarat kuljetetaan soutustadionilta Varvirantaan, joten tavaroita ei tarvitse kuljettaa soutuveneessä. Muista merkitä tavaroihisi oma nimesi. Kuomullinen peräkärry sijaitsee soutustadionilla kisakanslian välittömässä läheisyydessä.
Miten majoitus hoidetaan?
Sulkavan Suursoudut ei välitä soutumajoitusta, eikä vastaa siitä. Majoitustoimintaa hoitaa esimerkiksi Sulkavan Matkailu ry / Tuula Sorjonen, jonka kautta saa muun muassa mökkejä. Täältä löytyvät heidän yhteystietonsa. Retkisoutajille majoitus tapahtuu Varvirannassa teltoissa ja asuntovaunuissa.