Souturuokailut 2025

Souturuokailu kuuluu soutajien osallistumismaksuun. Lisäruokailuja voi ostaa myös muille päiville tai hankkia yksittäisiä ruokalipukkeita myös soutujoukkueiden mukana oleville valmentajille, huoltajille ja kuljettajille. Verkkokauppa, josta voi varata lippuja avautuu aivan pian. Voit myös ostaa paikan päältä Soutustadionin infopisteeltä tai Varvirannan kanttiinista.

Aamiainen Hinta 10 €/hlö

SOUTUSTADIONILLA

  • torstaina 10.7 klo 9-11 ja
  • lauantaina 12.7 klo 6.30-10 

VARVIRANNASSA

  • perjantaina 11.7 klo 7-9
  • sunnuntaina 13.7 klo 7-9 

Aamiainen sisältää:
puuro, juusto, kinkku, suolakurkku, leivät,  levitteet, marjakiisseli, omatekoinen mysli, jogurtti, sekamehu, vesi, maito, piimä, kahvi, tee

Souturuoka Hinta 12 €/hlö

Ruoka-aikoja pidennetään tarvittaessa, niin että kaikki ehtivät ruokailemaan.

Torstai 10.7.

Retkisoudun lämmin ateria Varvirannassa klo 15-19.
  • Kermainen hanhiperunalaatikko
  • Vihersalaattia, kurkkua, tomaattia, salaattikastiketta
  • Leivät ja levitteet
  • Vesi ja kotikalja

Perjantai 11.7.

Retkisoudun souturuokailu Soutustadionilla klo 11-15. 

  • Juustoinen bbq-possupasta
  • Vihersalaattia, kurkkua, tomaattia, salaattikastiketta
  • Leivät ja levitteet
  • Vesi ja kotikalja

Iltasoudun souturuokailu Soutustadionilla klo 19-23. 

  • Kermainen hanhiperunalaatikko
  • Vihersalaattia, kurkkua, tomaattia, salaattikastiketta
  • Leivät ja levitteet
  • Vesi ja kotikalja

Lauantai 12.7.

Päiväsoutuun osallistuville Soutustadionilla klo 12-20 ja retkisoutajille  Varvirannassa klo 14-19. 

  • Juustoinen bbq-possupasta
  • Vihersalaattia, kurkkua, tomaattia, salaattikastiketta
  • Leivät ja levitteet
  • Vesi ja kotikalja

Sunnuntai 13.7.

Retkisoutajille Soutustadionilla klo 11-15.

  • Kermainen hanhiperunalaatikko
  • Vihersalaattia, kurkkua, tomaattia, salaattikastiketta
  • Leivät ja levitteet
  • Vesi ja kotikalja

Kaikki tarjoiltavat souturuuat on valmistettu paikan päällä Sulkavan Soutustadionilla ja raaka-aineina on käytetty mahdollisimman paljon Saimaan alueen herkkuja ja lähiruokatoimittajien tuotteita.

Souturuokailuiden lähituottajien raaka-aineet: D.O. Saimaa: Hauhalan Hanhi, Tilateurastamo Ikonen (porsas)

Erityisruokavaliot:

Kaikki ruuat ovat laktoosittomia, pähkinättömiä sekä kalattomia. Myös yleisimmät ruoka-aineallergiat on huomioitu, niin että lämpimiltä aterioilta ja aamiaiselta on erikseen pyytämällä saatavissa gluteenitonta ja vegaanista ruokaa. Teethän erillisen ilmoituksen 30.6 mennessä, mikäli sinulla on jokin muu erityisruokavalio, jolloin teemme sinulle nimikoidun ruoka-annoksen. Linkki ilmoitukseen https://forms.office.com/e/v8YUYRzwYr

Ruokailujen hinnat ja ostaminen:

Verkkokauppa, josta voi varata lippuja avautuu aivan pian. Voit myös ostaa paikan päältä Soutustadionin infopisteeltä tai Varvirannan kanttiinista.

Paikan päällä maksuvälineinä käy käteinen tai kortti. Ennakkotilaukset on noudettavissa Soutustadionin infopisteeltä aukioloaikojen puitteissa. Samaan tilaukseen voi yhdistää myös soutajien iltajuhlalippujen tilaamisen tai muita Suursoututuotteita.

Saimaan alueen herkkuja yleisölle

Kaikille Suursoutujen kävijöille tarkoitetussa Näppänen Street Food ruokapisteellä Soutustadionilla tulee näkymään Näppäsen ruokafilosofian ydin: BBQ-savustus. Omassa myyntikojussa tarjoillaan muun muassa paistettuja muikkuja, onhan kala luonnollinen vaihtoehto, kun ollaan Saimaan äärellä. Myös perinteeksi muodostunutta souturuokaa on tarjolla kaiken muun ohella tarjolla tapahtumakävijöille Näppäsen ruokapisteellä. Näppänen Street Food piste palvelee päivittäin.

Kahviopisteistä on saatavilla myös monenlaisia herkkuja, kuten mm. Höökin maatilan karjalanpiirakoita, Tiittalan kartanon maistuvia vohveleita sekä lihaisia Kivikylän HuilunTuhti makkaroita. Hakovirralla ja Varvirannassa paistuu myös makoisat muurinpohjaletut.